فضای مناسب برای افزایش همکاری‌های ایران و تایلند در بخش گردشگری فراه

فضای مناسب برای افزایش همکاری‌های ایران و تایلند در بخش گردشگری فراه
0 نظر

فضای مناسب برای افزایش همکاری‌های ایران و تایلند در بخش گردشگری فراه

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همایش اقتصادی فعالان و سرمایه گذاران دو کشور ایران و تایلند، گفت: فضای مناسب برای افزایش همکاری های دو کشور در بخش گردشگری  فراهم است.

مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که همراه با دکتر حسن روحانی رئیس جمهور به کشور تایلند سفر کرده است، در همایش اقتصادی فعالان و سرمایه گذاران دو کشور ایران و تایلند گفت: از زمان آغاز به کار دولت یازدهم، رویکرد گسترش تعامل با همه کشورهای جهان و استفاده از ظرفیتهای اقتصادی و فرهنگی همه کشورها در دستور کار قرار گرفت، این در حالی است که از حدود 9 ماه قبل با توافق حاصل شده بین ایران و 1+5 و لغو تحریم های ناعادلانه علیه ایران، فصل جدیدی در روابط اقتصادی ایران با همه کشورها آغاز شد ، همچنین در این شرایط جدید گسترش روابط با کشورهای آسیایی در اولویت سیاستهای جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

معاون رئیس جمهور در این همایش که با حضور محمدرضا نعمت زاده ، وزیر صنعت، معدن و تجارت جمهوری اسلامی ایران و جمعی از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی دو کشور ایران و تایلند برگزار شد، ادامه داد: بازار 80 میلیونی ایران، بازاری پرجاذبه برای سرمایه گذاران کشورهای مختلف است و روند ورود شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی ایران روز به روز در حال افزایش است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: یکی از بخش هایی که دولت برای توسعه اقتصادی و فرهنگی کشور بر آن تمرکز و توجه ویژه دارد، بخش گردشگری است چراکه ایران با داشتن سابقه و هویت فرهنگی و تاریخی بیش از 10 هزار ساله، دارای جاذبه های  فراوانی برای گردشگران فرهنگی، تاریخی است.

سلطانی فر تاکید کرد: رشد ورود گردشگران در سه سال گذشته در جهان 6/4 دهم درصد بوده است و این در حالی است که این رشد در ایران در سه سال گذشته به میانگین سالیانه 10 درصد یعنی بیش از 2 برابر رشد جهان رسیده است.
وی اضافه کرد: ایران به عنوان یک کشور موزه، دارای صدها هزار بنا، مکان و محوطه تاریخی است که تاکنون 32 هزار بنا  به عنوان میراث ملی به ثبت رسیده است و 21 بنای تاریخی ارزشمند ایران در یونسکو به عنوان میراث جهانی به ثبت رسیده است، همچنین مرقد مطهر امام هشتم شیعیان حضرت امام رضا(ع) باعث جذب سالیانه میلیونها نفر گردشگر مذهبی و زیارتی به ایران می شود.

معاون رئیس جمهور گفت: جاذبه های طبیعی ایران و تنوع اقلیمی که در هر چهار فصل وجود دارد، یکی دیگر از جاذبه های مهم برای گردشگران کشورهای مختلف است، اقلیم ایران به گونه ای است که در تمام مدت سال می توان در یک روز در یک نقطه از ایران در آبهای گرم شنا کرد و در همان روز در نقطه ای دیگر در ارتفاعات پوشیده از برف به ورزش اسکی پرداخت که در بعضی مناطق این تنوع در یک شعاع 100 کیلومتری وجود دارد.

سلطانی فر افزود: کویرهای زیبا و منحصربفرد ایران سالیانه باعث جذب صدها هزار گردشگر اروپایی می شود، ایران گرمترین نقطه جهان را در گندم بریان کرمان در اختیار دارد، همچنین گرمترین چشمه آبگرم طبیعی جهان در مشکین شهر واقع شده است ، ایران دارای بلندترین گنبدهای آجری تاریخی جهان است و بلندترین تپه های شنی کویر با ارتفاع بیش از 500 متر در ایران قرار دارد، همچنین ایران دارای ظرفیتهای بالا در بخش گردشگری سلامت و توریسم درمانی است. 

وی گفت: ایران سالیانه حدود 500 هزار نفر از اتباع کشورهای همجوار را برای ارائه سرویس های درمانی پذیرش بین می کند و امکان افزایش ظرفیت این تعداد پذیرش به بک میلیون و 500 هزار نفر در سال وجود دارد .

معاون رئیس جمهور با اشاره به پیش بینی صورت گرفته در سند چشم انداز 20 ساله کشور در حوزه گردشگری گفت: براساس این سند ما باید ظرف 10 سال آینده(سال 2015 میلادی) گردشگران ورودی به ایران را به 20 میلیون نفر افزایش دهیم که برای رسیدن به این هدف برنامه هایی در حوزه هتل سازی، تسهیلات ویزا، لغو روادید، آموزش نیروی انسانی و نوسازی ناوگان هوایی، ریلی و زمینی را آغاز کرده ایم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان تصریح کرد: امیدواریم در این فضای جدید، شاهد همکاری های گسترده و مطلوب با سرمایه گذاران، تورگردانان و فعالان بخش خصوصی گردشگری کشور تایلند باشیم.


یادآور می شود، در این نشست تجار و فعالان اقتصادی 2 کشور توانمندی ها و ظرفیت های خود در بخش های مختلف را با هدف توسعه روابط تجاری و اقتصادی معرفی کردند.