رشد ۳۰ درصدی حضور گردشگران خارجی در ایران

رشد ۳۰ درصدی حضور گردشگران خارجی در ایران
0 نظر

رشد ۳۰ درصدی حضور گردشگران خارجی در ایران

معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سال ۹۱ میزان ورود گردشگران خارجی به ایران ۴ میلیون و ۷۰ هزار نفر بود درحالی که همین آمار در سال ۹۴ به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسید و حدود ۳۰ درصد رشد را در مجموع و رشد سالیانه ۱۰ درصدی را شاهد بوده‌ایم.

مرتضی رحمانی‌موحد در حاشیه بازدید از نمایشگاه «سفره ایرانی- فرهنگ گردشگری» با رویکرد آئین های مذهبی و سفره های نذری که در هتل میثاق مشهدمقدس برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر شاهد رشد 30 درصدی ورود گردشگران خارجی به ایران هستیم.

رحمانی‌موحد در ادامه سخنانش با اشاره به وضعیت نابسمان صنعت گردشگری در سال 92 اظهار داشت:‌ وضعیت تمام حوزه‌ها در سازمان همزمان با آغاز کار دولت تدبیر و امید نگران‌کننده بود، نه میراث فرهنگی ما به خوبی مدیریت شده بود، نه صنایع‌دستی و نه گردشگری و بنابراین احیاء و بازسازی این موضوع برای شخص رئیس‌جمهور بسیار حائز اهمیت بود.

وی افزود: همین شرایط سبب شد در ابتدا با انتخاب آقای نجفی و سپس آقای سلطانی‌فر به‌عنوان ریاست این سازمان، وضعیت بهبود پیدا کند و قرارگیری سازمان میراث فرهنگی در میان پنج سازمان برتر جشنواره شهید رجایی گویای این بوده که سیاست دکتر روحانی در انتخاب معاون خود و ریاست سازمان جوابگو بوده است و به عقیده بنده باید همین سیاست‌های گذشته در سازمان حفظ و دنبال شود.

وی با اشاره به وضعیت ورود گردشگران خارجی از سال 91 تا سال 94 اضافه کرد:‌ سال 91 میزان ورود گردشگران خارجی به ایران اسلامی 4 میلیون و 70 هزار نفر بود درحالی که همین آمار در سال 94 به 5 میلیون و 200 هزار نفر رسید و حدود 30 درصد رشد را در مجموع و رشد سالیانه 10 درصدی را شاهد بوده‌ایم؛ این آمار و ارقام نشان می‌دهد اگر بازاریابی گردشگری را تقویت کنیم، می توانیم آمار ورود گردشگران را افزایش و به توسعه پایدار در گردشگری دست پیدا کنیم.

معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ضمن ابراز خرسندی از تاثیر برجام بر تقویت صنعت گردشگری ایران‌، به آرامش‌بخشی به روابط و همکاری‌های بین‌المللی ایران در فضای پسابرجام اشاره کرد و گفت: در قالب برجام شاهد بودیم که حق و حقوق مردم ایران در غنی سازی و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به رسمیت شناخته شد، تحریم‌های ظالمانه برداشته و یک مسیر برای روابط و همکاری‌های عادی در سطح بین‌المللی برای ایران اسلامی باز شد که در نوع خود یک پیام بزرگ به دنیاست.

وی با تاکید براینکه اساس گردشگری تعامل مردم با مردم است، تصریح کرد: این موضوع قطعاً در شرایطی اتفاق می افتد که ما با دنیا یک رابطه عادی و مطلوب داشته باشیم و برجام این فضا را فراهم و این پشتوانه را برای توسعه متوازن گردشگری ایجاد کرد.

رحمانی موحد به «لغو روادید متقابل» به‌عنوان یکی از رویکردهای اصلی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در راستای توسعه گردشگری اشاره کرد و اظهار داشت: روادید یکی از زنجیره‌های خدمات گردشگری بوده و لغو روادید هم به صورت مقابل انجام می‌شود، به این معنی که هر کشوری آمادگی داشته باشد ما نیز آماده‌ایم تا روادیدها را لغو کنیم، البته نوع دیگری به نام «لغو روادید مسافران گروهی» نیز وجود دارد که تاکنون در ارتباط با آن بصورت متقابل با کشورهای روسیه، چین و هند مذاکرات صورت گرفته است و امیدواریم رایزنی‌ها به نتیجه برسد.

وی همچنین به توجه ویژه دولت یازدهم به توسعه صنعت «بوم‌گردی» اشاره کرد و گفت: «بوم‌گردی» از نقاطی است که در این دولت به‌خوبی روی آن تمرکز صورت گرفته و آن را تبدیل به یک سازمان، استاندارد، ظرفیت و دستورالعمل کردیم و نتیجه آن هم این است که ما از 23 مورد بوم‌گردی در سال 92، به بیش از 327 مورد رسیده‌ایم و تاکنون با کمک صندوق کارآفرینی امید 145 میلیارد ریال حمایت مالی از اقامتگاه‌های بومی داشته ایم.

معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در ارتباط با سهم ایران از صنعت «گردشگری حلال» خاطرنشان کرد: گردشگری حلال همواره از موضوعاتی است که به‌صورت ویژه مورد توجه ما قرار گرفته و بنابراین در قالب همایش‌ها و نمایشگاه‌های «سفره ایرانی و فرهنگ گردشگری» به غذای حلال پرداخته‌ایم. درحال حاضر شاهد برگزاری این رویدادبه‌عنوان چهارمین نمایشگاه در مشهدمقدس با حضور چهار استان خراسان‌شمالی، خراسان‌رضوی، خراسان‌جنوبی و سمنان هستیم که از سویی به‌دلیل تقارن برگزاری آن با ایام ماه محرم و صفر، این دوره را با رویکر آئین‌های مذهبی و سفره های نذری برنامه ریزی کردیم.

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.